لینک سازی در وردپرس
لینک سازی در وردپرس چیست؟
لینک سازی در وردپرس یکی از عوامل مهم سئو به شمار میرود. این موضوع به موتورهای جستجو کمک میکند تا صفحات شما را شناسایی کرده و آنها را رتبهبندی کنند.
شما میتوانید یک پست عالی تولید کنید، اما اگر موتورهای جستجو نتوانند حداقل یک پیوند به آن پست را دنبال کنند، احتمالاً برای همیشه منتظر بازدیدکنندگان خواهید ماند تا محتوای برجسته شما را تحسین کنند. برای اینکه گوگل بتواند پست شما را پیدا کند، نیازمند پیوندهایی از سایر وبسایتها هستید. هر چه تعداد لینکها بیشتر باشد، بهتر است. اما باید دقت کنید زیرا کیفیت لینکها از اهمیت بالایی برخوردار است!
نه تمام پیوندها ارزشمند هستند و بعضی از آنها ممکن است به سایت شما آسیب بزنند.
ابتدا باید بفهمیم که لینک سازی در وردپرس دقیقاً چیست. لینک سازی در وردپرس به معنی دریافت یا ایجاد هایپرلینک از وبسایت خود به وبسایتهای خارجی یا مقالات داخلی است. این عمل مانند رأی اعتمادی است که به موتورهای جستجو میگوید محتوای شما دارای ارزش و قابل اعتماد است.
برای این کار، باید مقدماتی را در نظر داشته باشید که به شکل زیر است:
لینک سازی در وردپرس
1. تولید محتوای با کیفیت بالا
محتوا ستون اصلی یک استراتژی لینکسازی مؤثر را تشکیل میدهد. وبسایتهای دیگر تمایلی ندارند به شما پیوند دهند مگر اینکه محتوای با کیفیتی برای این کار داشته باشید.
محتوای خوبی که برای مخاطبان شما آموزنده و جذاب باشد، مانند پستهای وبلاگ، اینفوگرافیکها، ویدیوها یا محتواهای آموزشی.
هر چه کیفیت محتوای شما بیشتر باشد، احتمال اینکه دیگر سایتها به آن لینک دهند بیشتر است.
2. استفاده از پیوند داخلی
تلاشهای لینک سازی خود را از پیوند داخلی فراموش نکنید. پیوندهای داخلی به معنای پیوند دادن به صفحاتی از وبسایت خودتان است.
این مسئله به موتورهای جستجو کمک میکند تا ساختار سایت شما را به وضوح درک کنند و سئو را در صفحات لینک شده تقویت کنند.
همچنین باعث افزایش زمان ماندگاری کاربران میشود و عملکرد بهتر وبسایت بهطور مستقیم با زمان بیشتری که بازدیدکنندگان در سایت میگذرانند در ارتباط است.
3. ایجاد پست مهمان
یکی از بهترین روشها برای به دست آوردن بک لینک و همچنین معرفی برند خود به مخاطبان بیشتر، نوشتن پستهای مهمان است. میتوانید مقالات باکیفیت برای سایتهای دیگر تهیه کنید و لینک مربوط به صفحهی خود را در آنها قرار دهید.
این روش نه تنها به افزایش ترافیک کمک میکند بلکه به اعتبار سایت شما نیز میافزاید. اطمینان حاصل کنید که هر پست مهمانی که ارسال میکنید، ارزش لازم را برای سایت میزبان و خوانندگانش داشته باشد.
4. بهرهگیری از شبکههای اجتماعی
برای لینک سازی در وردپرس میتوانید از شبکههای اجتماعی برای تبلیغ محتوای خود استفاده کرده و بک لینک دریافت کنید. محتوای خود را در چندین کانال اجتماعی منتشر کنید.
افزایش میزان افرادی که میتواند محتوای شما را ببینند، در نهایت احتمال لینک شدن آن به وبسایتهای دیگر را افزایش میدهد.
با تعامل با دنبالکنندگان خود در این پلتفرمها، میتوانید رابطهای برقرار کنید و برخی از پروفایلهای بک لینک را نیز بدست آورید.
5. استفاده از افزونههای وردپرس
وردپرس منبعهای فراوانی دارد که میتواند در فرآیند لینکسازی به شما کمک کند. بهینهسازی محتوای خود برای موتورهای جستجو با استفاده از افزونههایی مانند Yoast SEO میتواند به شما در لینکسازی صحیح کمک کند.
اگر در حال مدیریت تبلیغات سایت خود هستید، این افزونه میتواند لینکهای شما را به صورت جغرافیایی نشان دهد.
6. نظارت بر بک لینکهای خود
با کمک ابزارهایی مانند کنسول جستجوی گوگل یا دیگر ابزارهای جستجوگر بک لینک، پیوندهایی که به سایت شما اشاره میکنند را زیر نظر داشته باشید و اقدام به لینک سازی در وردپرس نمائید.
این کار به شما این امکان را میدهد تا استراتژیهای مؤثر را شناسایی کرده و لینکهای بیکیفیت یا اسپم که ممکن است به سئوی شما آسیب بزنند را شناسایی کنید.
ضروری است که بک لینکهای مضر را حذف نمایید.
لینک سازی در وردپرس
7. همکاری با اینفلوئنسرها
این روش بازاریابی راهی دیگر برای به دست آوردن بک لینکهای با کیفیت و لینک سازی در وردپرس است. بهتر است با تأثیرگذاران حوزه خود که در منطقه شما حضور آنلاین قوی دارند، ارتباط برقرار کنید.
محتوای خود را تبلیغ کنید و از بک لینکهای مطمئن استفاده کنید. این امر همچنین به افزایش اعتبار سایت و جذب مخاطب شما کمک میکند.
8. تمرکز بر سئوی محلی
اگر کسب و کار شما ویژگی محلی دارد، تمرکز خود را بر سئوی محلی بگذارید. سایت خود را در دایرکتوریها و راهنماهای محلی فهرست کنید.
این دایرکتوریها میتوانند بک لینکهایی ایجاد کنند که به بهبود رتبهی جستجوی محلی سایت شما کمک میکند. از مشتریان راضی خود بخواهید تا نظراتشان را بنویسند و به سایت شما لینک دهند.
انکر لینک چیست و چه زمانی باید از آن بهره ببریم؟
انکر تکست یا انکر لینک به دو هدف اصلی میپردازد: باید توضیح دهد صفحه لینکخورده در مورد چه موضوعی است و همچنین افراد را ترغیب به کلیک کردن کند.
استفاده از انکر تکست استاندارد دو مزیت دارد:
افراد بیشتری بر روی آن کلیک میکنند که منجر به افزایش ترافیک مستقیم میشود و این لینکها به موتورهای جستجو کمک میکنند تا بفهمند صفحه شما درباره چه موضوعی است و به احتمال زیاد باعث افزایش ترافیک از طریق موتورهای جستجو میگردند.
البته، شما نمیتوانید انکر تکست را که دیگران در هنگام لینک دادن به سایت شما استفاده میکنند کنترل کنید. اما میتوانید از انکر تکست برای بهبود لینکهای داخلی خود بهره ببرید.
چرا باید از انکر لینک استفاده کنیم؟
کاربرانی که در حال مرور یک وبسایت هستند، معمولاً برای دستیابی به محتوای تکمیلی که درک آنها را از یک موضوع افزایش میدهد، بر روی لینکهای انکر کلیک میکنند.
بنابراین، برای مالکان وبسایت بسیار مهم است که یک استراتژی برای پیوندهای انکر خود ایجاد کنند تا به حفظ مشتریان بالقوه برای مدت طولانیتری در وبسایت کمک کنند.
لینکهای انکر به دلیل مزایایی که در لینک سازی در وردپرس دارند، معمولاً بخشی اساسی از استراتژی محتوای یک شرکت محسوب میشوند.
لینک سازی در وردپرس
این لینکها میتوانند در زمینههای زیر تأثیرگذار باشند:
تجربه کاربری:
یک انکر لینک میتواند به طور قابل توجهی بر تجربه کاربر در وبسایت شما تأثیر بگذارد، زیرا اطلاعات مورد نیاز آنها را در میان محتوای مرتبطی که در حال حاضر مشاهده میکنند، در اختیارشان میگذارد.
به این ترتیب، کاربران نیازی به صرف زمان بیشتر برای جستجو و مرور در وبسایت شما نخواهند داشت.
سرنخها:
اگر کاربر بتواند به راحتی وبسایت شما را پیدا کند، احتمال اینکه زودتر راهی برای ارتباط با شما بیابد بیشتر میشود.
از طریق انکر تکست، میتوانید مشتریان بالقوه را به ثبتنام در لیست ایمیل، دانلود PDF رایگان یا استفاده از یک پیشنهاد ویژه ترغیب کنید.
بهینهسازی موتور جستجو (SEO):
انکر لینکها میتوانند تأثیر مثبتی بر سئو داشته باشند، زیرا موتورهای جستجو ساختاری را که برای لینکهای انکر تعیین کردهاید بررسی میکنند تا مشخص کنند محتوایی که به بازدیدکنندگان ارائه میدهید چقدر مفید است.
سپس مشخص میکنند که وبسایت شما بر اساس جستجوی کاربر در کدام جایگاه در نتایج جستجو قرار میگیرد.
چگونگی ایجاد لینک به صورت دستی در وردپرس
قبل از اینکه با نحوه لینک سازی در وردپرس آشنا شوید، درک انواع لینکهایی که میتوانید به کار ببرید برای هدایت کاربران و بهینهسازی موتورهای جستجو اهمیت زیادی دارد.
هر نوع لینک هدف خاصی در استراتژی محتوای شما دارد که بر روی نحوه خزیدن و تحلیل سایت شما توسط موتورهای جستجو تأثیر میگذارد.
چه با عبارتی مانند «اینجا کلیک کنید» یا یک دکمهای که کاربران میتوانند با آن تعامل داشته باشند، لینکها مخاطبان را به موضوعات یا منابع مرتبط راهنمایی میکنند.
لینکهای داخلی و خارجی وجود دارند که میتوانند بهطور جداگانه “فالو” یا “نوفالو” باشند.
لینکهای داخلی محتوای شما را در همان دامنه به هم مرتبط میکنند. این لینکها برای سئو بسیار حائز اهمیت هستند زیرا به موتورهای جستجو یاری میدهند صفحات جدیدی را در سایت شما شناسایی کنند و “link juice” را توزیع کنند که میتواند تأثیر مثبتی بر رتبهبندی شما داشته باشد.
با ایجاد لینکهای داخلی، صفحات وبسایت خود را به هم متصل میسازید.
لینکهای خارجی به دامنهای دیگر اشاره میکنند. این لینکها برای ارجاعات و مطالعات بیشتر بسیار مفید هستند و میتوانند به افزایش اعتبار محتوای شما کمک کنند.
اکنون که با دو نوع لینک سازی در وردپرس آشنا شدید، به بررسی روش لینک سازی در وردپرس به صورت دستی میپردازیم:
لینک سازی در وردپرس
افزودن لینک به نوشتهها یا صفحات در ویرایشگر گوتنبرگ
زمانی که قصد دارید لینکی را به متن خود در ویرایشگر گوتنبرگ اضافه کنید، ابتدا بر روی بلوکی که شامل متنی است که میخواهید پیوند را در آن قرار دهید کلیک کنید. متنی که میخواهید به لینک تبدیل شود را هایلایت کنید، سپس بر روی آیکون لینک در نوار ابزار بلوک کلیک کنید یا از میانبر Ctrl+K (Cmd+K در مک) استفاده کنید. این یک روش عالی برای لینک سازی در وردپرس است!
در قسمت ورودی کوچک، آدرس وبسایتی را که میخواهید به آن متن پیوند دهید، وارد نمایید. پس از اضافه کردن URL، کلید Enter را فشار دهید یا بر روی دکمه ارسال کلیک کنید تا پیوند اعمال شود.
اضافه کردن لینک به پستها یا صفحات با استفاده از ویرایشگر کلاسیک
ویرایشگر کلاسیک وردپرس یک ابزار بصری برای مدیریت محتوا و ادغام لینکها ارائه میدهد که برای ناوبر و ارجاع ضروری است. هنوز هم بسیاری از ما از این ویرایشگر بهره میگیریم و به همین دلیل در اینجا روش افزودن لینک در وردپرس و لینک سازی در وردپرس با استفاده از ویرایشگر کلاسیک توضیح داده شده است.
زمانی که با ویرایشگر کلاسیک وردپرس کار میکنید، فرآیند افزودن لینک به محتوا بسیار ساده است. برای درج لینک، مراحل زیر را دنبال کنید:
متنی که میخواهید به لینک تبدیل کنید را انتخاب کنید:
بر روی آیکون پیوند در نوار ابزار کلیک کنید. آدرس اینترنتی که میخواهید به آن پیوند بدهید را در پنجرهای که ظاهر میشود وارد کنید. اگر میخواهید کاربران باقی بمانند، گزینه Open link in a new tab را علامتدار کنید. برای اعمال هایپرلینک، دکمه Add Link را فشار دهید.
لینک سازی در وردپرس
نحوه افزودن لینک از طریق کد HTML
اگر به روشهای فنی علاقهمند هستید، افزودن لینک در وردپرس از طریق HTML نیز در دسترس است. اضافه کردن پیوندها به طور مستقیم به HTML یک پست یا صفحه وردپرس کنترل بیشتری بر ظاهر و عملکرد پیوند را به شما میدهد. مراحل زیر را دنبال کنید:
به صفحه یا پستی که میخواهید پیوند را در آن اضافه کنید بروید. در ویرایشگر وردپرس، به جای ویرایشگر ویژوال، به ویرایشگر متن (HTML) تغییر حالت دهید (معمولاً در گوشه بالا سمت راست ویرایشگر قرار دارد).
شما میتوانید با استفاده از تگ انکر HTML زیر یک لینک ایجاد کنید: <a href=”URL”>متن لینک</a>. به جای «URL» آدرس واقعی که قصد دارید به آن لینک بدهید و به جای «متن لینک» متنی که میخواهید در پیوند نمایش داده شود را قرار دهید.
پس از اضافه کردن لینک خود، به ویرایشگر بصری برگردید تا چگونه به نظر میرسد را مشاهده کنید یا پیشنمایش صفحه را ببینید.
تغییرات خود را بهروز کنید یا منتشر کنید تا لینک در وبسایت شما قابل مشاهده شود.
خلاصه:
درک لینک سازی در وردپرس یک مهارت کلیدی است که بهبود عملکرد، قابلیت ناوبری و سئوی هر وبسایت را به همراه دارد.
از ترکیب پیوندهای داخلی و خارجی تا استفاده هوشمندانه از ویژگیهای nofollow، این موضوع موارد مهمی است که باید به آن تسلط داشته باشید. همانطور که یاد گرفتید، چه از طریق ویرایشگر گوتنبرگ، چه از طریق ویرایشگر کلاسیک یا مستقیماً در HTML، افزوده کردن لینکها در وردپرس یک فرآیند آسان است که به طرز قابل توجهی به تجربه کاربری کلی سایت و رتبهبندی موتورهای جستجو کمک میکند.
با یک بار امتحان کردن، به راحتی به درج لینکها در هر رابط ویرایشگر مسلط خواهید شد. این تکنیکها و بهترین شیوهها هم برای شما بهعنوان تولیدکننده محتوا و هم برای مخاطب مفید خواهند بود.